PR-konsult i Göteborg

Det finns många anledningar att se över sitt PR-arbete. En skicklig PR-konsult se till att ditt företag syns mer i media och att ni gör det på rätt sätt. Kanske vill du förändra bilden som finns av företaget, kanske har du ett eller flera budskap som du vill nå ut med mer. Oavsett vad ditt mål är kommer du behöva en PR-konsult för att nå dit.

Salmon arrow

Frilansande PR-konsult

Firetiger har lång erfarenhet av PR-arbete. Magnus Carlsson på Firetiger jobbade som journalist i många år och har sett alla sidor av mediebranschen. Magnus är en frilansande PR-konsult med brett nätverk i många olika typer av media. Hos Firetiger kan du få hjälp med att bolla vad som bör kommuniceras till media, med produktion av pressreleaser och med löpande mediekontakt.

Kundcase

Skipperi

PR
strategi

Skipperi är bolaget som vänder upp och ner på en av världens mest konservativa branscher. Med Firetiger som PR-partner har Skipperi fått uppmärksamhet i de flesta av Sveriges större medier.

Vad gör en PR-konsult?

En PR-konsult gör många olika saker, men huvuduppgiften är i regel att skapa uppmärksamhet för något. När du anlitar Firetiger som PR-konsult kan du få hjälp med allt från PR-strategi och budskapsträning till utformning av pressreleaser och löpande arbete med att bygga medierelationer. Firetiger hjälper dig att identifiera vad som kan tänkas bli en nyhet och ser sedan till att det också blir så.

Hur får man PR?

Att få PR kan vara svårt, och för att lyckas krävs ofta ettlångsiktigt arbete samt att man arbetar med en erfaren PR-konsult med stortkontaktnät. En bra PR-konsult bör kunna hjälpa dig att paketera och utforma nyheter eller information på ett sätt som är relevant för journalister. Ibland sitter du kanske inte på en konkret nyhet, men då kan en bra PR-konsult hjälpa dig att bli relevant för medierna på andra sätt.

Att skriva ett pressmeddelande

Utformningen av pressmeddelanden är en viktig del i ett lyckat PR-arbete. Ta hjälp av en PR-konsult för att identifiera vad som ska bli ett pressmeddelande och hur det ska utformas. Grundregeln är att kort och kärnfullt förklara vad nyheten är och varför den är relevant. Ett bra pressmeddelande väcker journalistens nyfikenhet och är framtaget för att göra journalistens arbete så enkelt som möjligt. Din PR-konsult bör kunna hjälpa dig att ta fram ett pressmeddelande som mer eller mindre kan publiceras rakt av.

Medieträning & Krishantering

Att bearbeta media är viktigt i ditt PR-arbete. Men vad somär ännu viktigare är att du vet vad du ska säga när media faktiskt vill tala med dig. Ta hjälp av din PR-konsult för medieträning. Magnus på Firetiger har genomfört tusentals intervjuer och har all kunskap som behövs för att träna dig. När vi gör medieträning får du träna på att formulera dig för att få fram dina budskap, även under skarp press. Firetiger bistår även med förebyggande och akut krishantering när behov finns.

Behöver du anlita en PR-konsult?

Att anlita en PR-konsult gör verkligen skillnad. Hör av dig till Firetiger och berätta om dina behov och önskemål, så tar vi ett första möte. Firetiger är en liten men effektiv PR-byrå, och Magnus Carlsson på Firetiger har lång erfarenhet av att arbeta som frilansande PR-konsult. Vi hjälper dig mer än gärna att lyckas.

Kundcase

Continental

PR
content marketing

En bil innehåller många olika delar och komponenter – men däcken är tveklöst en av de viktigaste. Firetiger hjälper däcktillverkaren Continental att nå genom bruset med sina däck, som faktiskt är bäst i världen.

No items found.