Solar Magasin

https://www.solar.se/solarmagasin/
content marketing
kreativitet

Det började med en frågan om en enstaka artikel. I dag skriver Firetiger det mesta av innehållet till Solar Magasin, som dessutom genomgått ett ordentligt uppfräschningsarbete.

Solar är en av Nordens största leverantörer av material och tjänster inom el, VVS och industri. Solar är också ett exempel på hur små uppdrag ofta växer sig stora efter en tid med Firetiger.

I det här fallet började allt med att Solar hörde av sig med en förfrågan till Magnus på Firetiger i slutet av 2017. De ville göra ett omtag på sin kundtidning Solar Magasin och undrade om Magnus kunde skriva en artikel till detta.

Det slutade med ett rejält ansiktslyft för magasinet – och att Magnus sedan dess producerar i stort sett allt material till magasinet som kommer ut två gånger per år. Magnus deltar vid alla redaktionsmöten för att rådgöra kring innehåll i magasinet och sköter sedan självständigt textproduktionen.

Uppdraget har också vuxit till en global nivå, där Firetiger ofta bistår med att identifiera och paketera innehåll till koncernens viktigaste digitala landningssidor. Firetiger har även bidragit med arbete inom PR och digital marknadsföring.

”Magnus är toppen att samarbeta med, eftersom han lika mycket som vi strävar efter att vårt magasin ska bli så bra som möjligt. Han är en stor inspiratör som tar våra traditionella idéer till högre höjder genom att hitta unika vinklar som ger större läsvärde för våra kunder."

Josefine Thalenius

Marketing Lead & Redaktör Solar Magasin